De nya stämplarna finns i butik nu

Om ni vill köpa någon av de nya julstämlarna så finns de i butiken nu så det är bara att göra ett besök på Pappersarken. Det finns också billiga små "GOD JUL" stämlar som är ca 2,5cm stora till ett pris för 10kr!!! Dom är kanon till att trycka på olika figurstämplar. Likaså finns det några andra små textstämplar där priset ligger mellan 10kr till 20kr - så passa på för detta är en engångs grej. 

Ha det så gott!

Kram
//Tjocka tanten

Tre jul album/askar som ska dekoreras

Album askar är inget nytt men jag har inte gjort det innan och nu är jag helt såld. Har pysslat med dessa tre album askar och det är så kul att göra! Jag har inte dekorerat dem färdigt än, återkommer med bilder då jag gjort det. Jag vill varmt rekomenadea en album ask till någon du tycker om i julklapp, den är dekorativ och den kan gömma på en skatt ;) och du kan göra dem i vilken storlek som passar dig bäst. Mina är gjorda på 10x10cm i kvadraten.
   
 
 

Ha en trevlig fredag!!
//Tjocka tanten

Äntligen "min" blåa färg och brunt ;)

Jag har hela hösten tjatat om den, just den rätta blåa färgen. Den blåa färgen som alla har på sina kläder, som finns i alla babykläder och tillbehör, den blåa som så många matchar till brunt och som varit "inne" i heminredning ett bra tag, den blåa färgen som en del kallar petroll blå... Nu har jag hittat min egen blåa version - den kom på posten från USA ;) och jag blev helt ställd - vad skulle jag nu göra med dessa efterlängtade papper?? Alla femton LO:s som jag skapat i huvudet under värkande natt timmar var som bortblåsta. (Det var länge sedan det blev verkliga LO:s och det är ju det som jag gillar att hålla på med). Det blev två små taggsböcker till och börja med. En lite tjockare bok med taggs upptill och lite tunnare bok men med dubbel uppsättning taggs. Jag ska inte dekorera böckerna så mycket då jag vill ha pappret som det är men på taggsen ska jag sätta kort på nära och kära. En av böckerna ska jag ge bort och den andra ska jag ha själv. Nå ja, nu blev det mycket väsen för ingenting...



     

Blått är flott ;)

//Tjocka tanten

Pysselträff 081119

Jag har varit på föreningen!!! Jippi, det var månader sedan. Vi fick en utmaning om att skapa med genomskinligt och blankt och det var jätte kul. Jag kände genast att det var snöflingor som jag ville arbeta med och fick fin hjälp av Hanna som lånade mig ett jätte fint papper och Anita som bjöd på lite "magi pulver"... Resultatet blev vinter och som följer;



     

Hoppas att vi ses nästa onsdag igen;)
//Tjocka tanten

Länge sedan - men pysslar ändå ;)

Jag har varit dålig på att lägga upp nytt i bloggen och det beror på att jag är väldigt trött och har en hel del värk i mitt knä. Men visst pysslar jag lite ;)
Här kommer ett litet urval på senaste skapelser;

      
   

Ovan gjorde jag i present till Hanna när vi var bjudna till henne och Tomas samt Alice på mat och mys. Det är roligt att ge bort presenter och speciellt till jul, så du tyckte jag att fina juletiketter var en bra gå-bort present.



    
  

En till liten ask som gjorts med hjälp av den "toppen braiga" top score brädan. Det är kul att få fokusera sig på att dekorera och göra fint. Själva asken tar bara ett par minuter att göra. Som ni ser är jag inne i en guldig period, fniss.... Det var någon som sa till mig en gång att guld och glitter sätter man på sina alster för att inte visa hur dålig man egentligen är... Det säger i så fall en del om mig - om det nu stämmer ?!
Ha en bra dag, återkommer i kväll.
// Tjocka tanten

Mitt första "pop-upp" kort

Fick en beställning på ett namnsdagskort och ville prova på ett slags pop-upp kort. Jag har länge varit sugen på att göra något i blått, brunt och guld och nu slog jag till. Det var faktiskt inte så enkelt som jag trodde och jag brukar vara "snabb i tankarna" men denna gången fick jag stanna upp flera gånger... Man drar i tagsen (med en text eller liknande) och framsidan på kortet ställer sig upp och avslöjar också en liten text eller liknande i nedre kant på kortet.
Nu vet jag hur man gör till nästa gång ;) Så här blev kortet (hoppas att det inte är allt för guldigt, kortet är till en man);



        

 

       

Sov gott! //Tjocka tanten

Lätt godispåse att göra ;)

Var hos Anna för ett par dagar sedan och fick se en underbar godispåse som hon berättade fanns ute på något forum... Men jag och datorer och forum, ingen bra kombination. (Köpte ett underbart julpapper från basic greys nya julserie, bara ett papper - hmmf vad tänkte jag då ?) Jag gjorde en egen variant helt enkelt och så här blev det:




   
 
 

Hoppas att den ger inspiration!
Kram // Tjocka tanten

Kort till far på farsdag

I år blev det skjortor till farsdag. Jätte roliga att göra och det tyckte min äldsta kille med, snart sex år. Korten kan varieras i massor. Du kan göra detaljer på skjortan, stoppa meddelande i bröst fickan, ha olika mönstrade papper på in och ut sida och på ärmarna, göra uppvikningar på ärmarna etc... Det är som vanligt bara fantasin som sätter gränser.

Så här blev dom färdiga korten;
   

Ha en trevlig helg och en lugn och skön farsdag!
//Tjocka tanten


Tack alla ni som är inne på min blogg!!!





I dag har jag stora tacksamhets dagen, nej så är det inte. Men jag vill passa på att tacka all er som är inne på min blogg och vill passa på att säga att jag blir jätte glad när ni lämnar en kommentar eller liknande, Tack till er!

Jag var i går och opererade mitt knä och man konstaterade att jag haft av mitt korsband men att jag faktiskt hade ett riktigt stabilt knä. Minsikeln var det inte så farligt med, det fanns lite brosk och det trasiga korsbandet hade irriterat en del. Jag fick i varje fall inget nytt korsband utan ska träna i fyra månader för att se om det går att fixa utan en operation. Förstår inte riktigt men jag kommer väl dit... Så mitt stora problem igen blir att jag inte får och kan köra bil på ett tag. Jag är sjukskriven till och med den 15/12 så nu tänker jag lägga bollen hos min arbetsgivare så får vi väl se om och hur jag kommer till jobbet, för jag kommer att kunna arbeta tidigare än den 15:e om jag bara får lite hjälp. Problemet är ju att jag tycker om mitt jobb och mina ungdomar och inte vill "svika" dem - fast är det jag som sviker dem? Ungefär så här håller mina tankar på just nu, kanske det är dax för en tur till "pippi-huset"??? Nej skämt år sido, jag ska lyssna på min läkare och gå och lägga mig med benet högt och bara ta det lugnt!

Ha det så gott och jag längtar efter att höra något från er ;)

Kramar

//Tjocka tanten


Till "min egen lilla mentor" ;)

Jag har en sådan tur att jag träffade en sådan underbar människa som Lena. Hon är för mig en livs levande mentor som bara lyser av bra energi och hon ger av den i stora mängder. För mig är Lena som en ask med goda egentillverkade chokladpraliner och jag ville ge något extra till henne för att hon alltid fyller på mig med extra positiv energi. Det blev just en ask med choklad i;


Tack för att just du kom förbi in i mitt liv just som när jag behövde det som mest;)
//Tjocka tanten


Scrappträff!!!

I Söndags träffades vi för en scrappträff hemma hos mig och jag hade förberett att alla skulle få göra en ask med hjälp av "Top score multiboard" från Crafters Companion som finns till försäljning hos Lena på PappersArken. Top score multiboard är ett plastunderlag med skåror i som gör att man lätt kan biga (vika) fram en ask eller biggla kort eller liknande. I och med att du slipper att mäta själv utan har givna skåror att biggla i så gör du mallen till asken på endast ett par minuter. Sedan är det bara det roliga som återstår - att dekorera!
Så här fina askar gjorde Pernilla, Hanna och Elisabeth och jag;

        

Vi hann också med en del annat och så här såg det ut medans vi skapade;

  
Som vanligt tar det mycket plats när man pysslar. Pernilla han både göra en ask och två stämplade julkort och det var första gången som hon provade på detta. Korten blev väldigt fina men jag var inte snabb nog att hinna fota dem... Nästa gång Pernilla fotas dina alster först ;)

      
Elisabeth gjorde detta fina julkort och det var första gången som hon stämplade och använde sig av promarker pennor. Visst blev det jättefint! Elisabeth jobbade på med sitt fina album från hennes och Johans resa i västindien, mycket jobb.

  
Hanna gjorde en jätte fin "vik-bok" som hon sedan dekorerade. Boken blev otroligt vacker och kommer inte till sin rättvisa på kortet.

Stort TACK till Hanna som stod för maten och TACK till Pernilla för den jättefina amaryllisen (vi har en del annat att göra upp... Du glömde lite saker på bordet innan du gick hem...) och TACK till er alla tre som ville komma hem och pyssla lite nu när jag har svårt att komma ut!!! Hoppas att ni blev sugna på mer pysslande ;) Kram
//Tjocka tanten


RSS 2.0