Lite mer LO:s ;) "Natur foto"

     

Hej på er!
Trevlig ny vecka och tänk, snart är det påsk och fortfarande finns det mängder av snö. Ur led är vädret, fniss. Köpte lite gröna papper på Reprint-resan och jag älskar dom verkligen. Har många kort som bara ligger och jag ska försöka att ta itu med en del av dem med hjälp av de nya pappren.

De som känner mig har nu hört min nya devis - jag har börjat att "Elin scrappa". Toppen gulliga Elin som gör underbara verk och är DT för "Mazzarin" har verkligen inspirerat mig. Inte så att vi på något sätt har samma stil, tvärtom. Men Elin kan scrappa på känsla och ganska snabbt och få underbara resultat. Själv har jag sällan någon genomtänkt plan utan det växer fram men detaljer och liknande kan ta tid... Det ska vändas och provas och tänkas om etc. Slut med det nu och jag trivs ganska bra med mitt nya "Elin scrapp" !
Ha en bra dag till er alla!
//Tjocka tanten


Tack för alla fina priser som jag vann !



     
  
     

Hej igen ;)
Här kommer lite bilder på de fina priser som jag kom hem med - jätte kul. Jag bara ÄLSKAR "Maya Road" etiketterna för "journey" som kommer från Scraphuset och Anette Forsberg. Passar en tjock tant som handen i kakburken;)
Karm till er och Tack alla som röstade på mina alster och Tack alla som sponsrat VÄRMLANDSTRÄFFEN!!!
//Tjocka tanten

Mer från Värmlandsträffen!!!

     

Hej igen!
Här kommer resultatet från LO-kitt utmaningen. Kittet var också här mycket generöst och det fanns många papper att välja på och resultaten av allas LO var helt underbara det fanns flera som var jätte fina men tyvärr glömde jag att fråga om jag fick publicera deras bidrag och väljer därför att inte göra det - så ni får helt enkelt surfa runt lite på Värmlandsträffen ;)

     

Vi hade fått uppmaning att göra namn skyltar och så här var min - stämpeln "tjocka tanten" dvs mig själv. Jag byggde upp den i flera lager för att få fram tjock effekten på ett bra sätt.

  


Här kommer ett kort till från kort-kitt utmaningen. Klassiskt och enkelt och grönt ;) Helt ok. Jag tycker ofta att "less is more" - och LO:n ovanför är ett bra exempel på att för mycket är inte så lyckat... men...men...



     
  

Här har jag skapat utifrån skissen som Anna, från Annas scrapbooking, uppmanade oss att tävla i.. Fört tyckte jag inte alls om resultatet men nu har jag ändrat mig och jag älskar korten och känslan när korten togs så visst kan man ändra sig ;)



Mer kommer senare!
//Tjocka tanten

Jag vann!!! och igen... och igen ;)

I går var Värmlandsträffen och det var jätte kul!!! Ännu mer kul är att det redan nu planeras för en till träff i slutet av September ;) Veronika och Lena hade fixat och ordnat med allt och vi alla hade det så trevligt. Det var flera olika tävlingar och jag vann - flera gånger ;) Jätte kul! Här nedan kommer lite bilder på det som jag gjorde;

        

Här var utmaningen att scrappa på en godispåse, som vanligt var det ont om tid ;) med på 40min hann det bli denna påsen och den gav min en vinst ;)  Tanken är att man ska kunna skriva inuti  kortet plus att lägga i en tagg, om man vill, i påsöppningen. Jag älskar pappren och jag tycker ju så mycket om grönt och brunt.

     

Här var utmaningen att scrappa efter tre ord som vi dragit ur en burk. Mina ord blev att jag skulle använda min av chipboard, klisterbokstäver samt glitterlim. Jag gillar denna LO:n då korten är så uttrycksfulla. Utmaningen gav mig ytterligare en vinst - tack ;)

     
  

Här var det kortkittet som man kunde förbeställa, det fanns mycket papper i kittet och det räckte till flera olika kort och kändes lyxigt när det fanns olika valmöjligheter. Kortet gav mig ytterligare en vinst ;)

Jag återkommer med mer alster, bilder från träffen och bilder på de fina vinsterna under dagen!

Kramar
//Tjocka tanten

Påsk utmaning!!!

Utmaning!!

Påsken är snart här och Pappersarken har beslutat om en blogg-utmaning;) Du ska skapa ett kort med temat påsk och på kortet ska det finnas minst en påskfjäder med. Pappersarkens DT kommer att utse en vinnare som får två monterade stämplar från Paper Saloon.
Om du vill delta laddar du upp ditt kort i din blogg och lämnar en kommentar i inlägget med en länk till ditt blogginlägg. Det ska vara klart innan 11april kl. 23.59. Har du ingen blogg kan di maila -illusscrappblogg (snabel -A)mac.com.

Här kommer mitt inspirations bidrag!

Pappersarken´s utmaning

        
        


Ha det så gott!
//Tjocka tanten


LO:s gjorda av "Waffen" 6år

     

Hej!
Här kommer tre LO:s som min stora/lilla kille gjort. Han har själv valt att kalla sig för "Waffen". Dessa bilder visar tydligt att alla kan scrappa! Han har valt papper och dekorationer och fixat i hop själv och visst är dom jätte fina ;)

Hälsningar från
//Tjocka tanten och Waffen


Mer DT-uppdrag. En kortpyramid, "glass/bakelse" inspirerad

     
  

Hej igen ;)
Här kommer ett kort gjort från DT-uppdrag. Pyramidkortet är roligt att göra och man kan lägga lösa kortblad inuti, eller en liten bok, eller en liten hemlig present etc... Alla papper och alla dekorationer kommer från Pappersarken. Pyramiden finns i butiken om du vill titta närmare på den ;)
Vi ses snart igen!
//Tjocka tanten


Ännu mer DT skapelser;)

     
     


Hej och trevlig lördag!



I gårkväll satt jag klistrad framför "Let´s dance" och jag kan inte hjälpa att jag hejar på Magnus - även om Laila är lite bättre gällande dans... Hur som helst så blev det inte mycket skapande. Men i dag har det blivit ett kärlekskort i kuvertform. Hjärtat är utstansat i två lager och fäst med 3D kuddar, etiketthållaren kommer från reprint, kärlekspappret från inkido, cardstock och medaljong papper och blingstenar - ALLT finns att köpa på Pappersarken hos Lena. Kortet och den tidigare visade asken finns också i butiken så att ni kan titta närmare och klämma lite ;).

Nu ska jag iväg till stallet men hoppas på lite mer scrappande innan kvällen är över. Kanske att det blir lite tv i kväll också - marknadsföringen av "Robinsson"  har nått mig också och jag är lite sugen på att se vad man gjort med programmet...


Må så gott och ha en toppen bra dag!!!

/Tjocka tanten


Mer DT- det blev en ask.

     
        

Hej på er!

Snart helg och förhoppningsvis en riktigt solig sådan. Det känns i luften att våren är på väg och enligt en kollega till mig känns det också på doften när snön smälter från trottoarerna och allt under den kommer fram... Ja, vi har olika referenser ;)
Här har jag gjort en ask av pappren som jag fick av Lena - helt underbara, dekorationer är både från egna gömmor och från Pappersarken. Jag ska dekorera med kort inuti asken och sedan ska jag ge bort den som en present.

Ha en skön fredag!
//Tjocka tanten


DT-uppdrag ; Här kommer en liten kasse

      
       
     
  

Hej!

Har inte hunnit ner till föreningen på ett par veckor och jag har massor av skaparlust i kroppen, men så lite tid! När jag kom hem i går så gjorde jag klart min kasse för att lugna ner mig lite. Fantasin kunde  flöda fritt och det har blivit mer än en kasse ;)

I denna tänker jag lägga ett presentkort med pengar i till en tjej som fyller år., undrar vem... Pappret är helt underbart - jag gillar som sagt var dubbelpapper med lite struktur - och finns naturligtvis att köpa på Pappersarken. Blommorna kommer från Reprint och finns också på Pappersarken, likaså "halvpärlorna". Knapparna och spetsen är från mina egna gömmor.
Jag har chalkat med hjälp av en "skumgummidutt" och versacolor dyna, de finns också på pappersarken.

Ha en super bra torsdag och hoppas att vi ses snart.

Kramar//Tjocka tanten


Jag har haft en underbar helg med "min" Lena på Reprint!

Vi åkte kl. 05.20 ner till till Reprint ca 38mil - men vad gör det när man har underbart sällskap! Väl framme var det en hel del bekanta ansikten och dagen hade tre utmaningar.

En station med taggs tillverkning med massor av roliga tekniker. Återkommer till detta efter onsdag då detta kommer att bli utmaning på föreningen, (http://www.varmlandsscrapostampel.blogg.se/)

En station gjorde vi kort där vi använde oss av olika tekniker att färga in chippboard;
1. Färga med enamelpulver
2. Transparent enamelpulver
3. Distress Stickles
4. Vrackle Paint
Lägger upp bilder på korten i slutet av veckan.

En station gjorde vi en godiskorg där vi använde oss av :


Jättekul. Denna låda är en utveckling av top score brädan och finns att köpa hos Lena på Pappersarken. Återkommer också här med bilder under veckan. Hoppas att ni kommer in och tittar ;)

Jag vill passa på att Tacka Lena för en trevlig och mycket rolig helg och som jag skrivit tidigare så återkommer jag med bilder både på alster och på vårt boende som var så mysigt.

Sov så gott!

//Tjocka tanten.


Påsk -eller vårkort + en liten utmaning...




     

Hej på er;)

Viket underbart papper!! Härlig struktur och härliga färger - vad mer kan man begära? Allt finns att inhandla på Pappersarken.

Dagens utmaning - Scrappa ett kort i svart och vitt samt med en skarp färg till. Du får gärna maila mig en bild av hur ditt kort blev så lägger jag upp kortet på bloggen ;)

Kramar från
Tjocka tanten

Ett pyramid kort

        

     

     

     


Gjorde detta lilla kort på beställning till en kvinna på 50år. Spännande att tänka utanför fyrkanten ;) Kortet har ett "lock" och ett löst kort inuti pyramiden. Jättekul att göra. Jag har utgått från en 10x10cm kvadrat i mitten och sedan gjort trekanterna. Locket ar baserat på tre st trekanter plus en cm till att fästa ihop pyramiden med. I locket fäste jag ett band för att det ser lite festligare ut.

Ha en jätte bra kväll och hoppas att vi ses snart!

Kramar från trötta tjocka tanten


Här kommer ett litet kort ;)

     

     

Hej på er ;)

Här kommer ett litet kort. Pappren kommer från Cosmo Cricket - everafter.  Kuvertkort är roliga att göra och de är uppskattade presenter.
Nu måste jag rusa till jobbet men ha en bra dag och var rädd om dig själv så kan du vara rädd om andra !

//Tjocka tanten


Litet vikkort med staket ;)








  

Hej!
Staket är jätteroligt att göra, pröva får ni se själva. Gräset har jag klippt med sax i en tunn remsa.

Dagens utmaning - Gör något riktigt bra för dig själv - ge dig själv en present, lite tid med en bok, hoppa över städningen eller liknande och njut av din stund!

//Tjocka tanten

Enkla vikkort.

        

Hej!

Här är ett bra kort att göra om du vill använda dig av dina spill bitar och restpapper. Jätte kul att göra och kan varieras hur mycket som helst.

Kram på er - snart kommer våren!!!
//Tjocka tanten

Lördagsträffen på Pappersarken - Ilus och Tjocka tanten

Hej på er!

Jag hade en toppen trevlig lördag på pappersarken tillsammans med Ilus och Lena (Tesa hade tyvärr helgen fyllt av annat kul men så kan det vara ibland). Lena satte fart på oss och vi fick göra varsitt kort som är kvar i butiken. Tyvärr glömde jag att fota dem ;(

Lena passade också på att ge oss nya DT uppdrag och det är ROSA. Bara det är en utmaning i sig. Jag har börjat och hoppas att få visa er under veckan. Men så länge får ni hålla tillgodo med en titt på pappren som jag fick.

  


Visst ser det läckert ut!

Sov så gott// Tjocka tanten


Fika?

    


Hej.


Fick lite papper över och gjorde detta fika-kort. Det är ett dragkort och går snabbt och lätt att göra. Är säkert kul till barn som födelsedagsinbjudan.

//Tjocka tanten


Kalasdax!

  

Hej.
Nu är det dax för kalas, min stora/lilla kille fyller fyra år och det ska bli så skoj att ha kalas. Han har väntat länge eftersom hans storebror fyller redan i januari och väntan från januari tills nu har varit SÅ lång. Här kommer ett ex. på inbjudningskort för kalas till en kille på fyra år och det går alldeles utmärkt att ha rosa med även om det gäller killar - men det vet ni väl redan ;)
Stämpeln är min egentillverkade och både den och pappren finns att köpa hos Lena på Pappersarken.

Kramar// Tjocka tanten


CD-kort - förra DT-utmaningen



        
        
     
     

Hej.

Här kommer ett litet roligt kort med en cd-skiva i. Detta kort kan man variera i oändlighet. Jag har här valt att klä in cd-skivan och göra det som ett utdragskort men det går lika bra att ha en skiva med kort/musik/film på och då blir det extra kul att ge bort.
Jag har sytt med symaskin, rivit papper, ruggat upp kanter, glaserat bokstäverna på framsidan, punschat blommor, använt glitter lim, band och mina nya älsklingar som jag inte klarar mig utan - de små "halvpärlorna". Här har jag valt genomskinliga men de finns i flera olika färger. Allt finns och köpa hos Lena på Pappersarken.

Detta kort ska jag ge till en speciell vän och jag hoppas att hon kommer att bli glad.

//Tjocka tanten


Lite Söndags skapande ;)



     

Hej
Ville göra en liten serie på vintern och här kommer några av de LO:s som kom till idag.
Ha en bra vecka!
//Tjocka tanten



     

Pappren är köpta hos Lena på  Pappersarken och de flesta av dekornationerna finns också hos Lena men en del är ur mina gömmor. Jag har rester som jag måste använda eller göra en utrensning av och nu ska jag verkligen försöka att använda de jag har ...



      

Här kommer några till :)



     

Orkar ni några fler? Alla LO:S har samma papper och vinterbilder som tema samt liknande dekorationer. Det är enkla LO:s - inte så arbetade - eftersom jag just gör flera som tema. Det var kul att i efterhand se vad olika LO:sen blev - med så små medel.



     



     



     

Slutligen...



        

RSS 2.0