Tid för operation på tisdag

God kväll...
Har precis konstaterat att jag inte kan ta mig till jobbet i morgon, ingen som kan köra mig. Min arbetsplats är inte på G med att ordna skjuts... Hade hoppats på att de efter fyra veckor skulle ha hittat en bra lösning och nu är mina lösningar slut men jag får väl stanna hemma i morgon. Sedan ta kaoset på måndag... Är detta ok? Först så sliter jag för att inte gå in i den berömda väggen hela sommaren och sedan när jag jobbar på i 167% igen så kan jag inte ta mig till jobbet!!!

Nu har tiden för operationen kommit och det smäller på tisdag... Jag får i varje fall narkos ;) Jag kan inte säga att jag tycker att detta är kul men samtidigt så vill jag att "kryck tiden" i mitt liv ska ta slut!!! Jag vill köra bil och ha kontroll över min egen tid!!! Jag vill kunna bestämma själv, handla, hämta barnen och kunna åka till och från mitt jobb. Jag vill inte behöva be om allt och vara osäker på om det i slutändan kommer att funka. Hjälp vad en del människor måste ha ett änglalikt tålamod med både sig själva och omgivningen ;) Jag beundrar dem! Nu ser jag ett slut på min beroende tid och kan förhoppningsvis julhandla själv. Samtidigt vill jag bara säga TACK och åter TACK till alla som är så snälla och hjälper mig.
Nu ska jag gå och lägga mig, godnatt!
//Tjocka tanten


Nytt fint från Tesa med de nya stämplarna

Här har Tesa varit framme igen och skapat. Hon är så otroligt duktig! Hon har gjort två fina kort med de nya stämplarna och se så fina dom blev. Ni kan se mer fina skapelser av Tesa på hennes blogg.


Tack för i dag!
//Tjocka tanten

Belönings ask

Vi har en belöningstavla i vår familj - den är för killarna men den borde kanske vara för oss vuxna också ... Nu har jag äntligen gjort en ask med de lappar i som man kan få som belöning. Lapparna har killarna själva fått vara med och påverka och det står olika saker på dem som de har önskat, ett exempel kan vara att vi ska baka tillsammans. Så här blev asken och lapparna när allt var klart (Jag har kombinerat den så att den ska matcha med kvitto asken då de står bredvid varandra i ett fönster);
        
   

Ses i morgon ;)
//Tjocka tanten


Ask för Kvitton

I vår familj har det visat sig att pengarna försvinner otroligt fort och därför har vi infört en ask för Kvitton. Varje kväll lägger vi kvitton över dagens inköp och i slutet av månaden är tanken att vi ska kunna se över vad vi strö handlar och kanske på så vis också kunna spara en slant på att bli mer medvetna. Eftersom askens syfte inte är så jätte kul ;) ville jag försöka göra den lite extra arbetad och fin. Så här blev det;

     

Vi får se om det blir en tillhörande kassabok...

Ha det så trevligt i höst mörkret!!
//Tjocka tanten

Nya stämplar

Så här ser de nya stämplarna ut och dom finns till försäljning hos Lena på Pappers Arken under v. 46.

 
Blandad kompott ;)

 
Olika snögubbar

 
Samma stämpel, målad lite olika

 
Samma stämpel, målad något olika

 
En "unisex" tomte - fungerar utmärkt att förlänga håret om man vill det

 
En av mina egna favorit tomtar i två olika utföranden

  
Denna tomteflicka passat mycket bra till tomtekillen ovanför

   
Lilla jag ;)

  
Samma stämpel i två olika utföranden

 
Tomte trollet i två olika utföranden

 
Hustomten i två olika utföranden

  
Sittande tomte flicka

 
Tomte kille i allt för stora kläder


Tomte flicka
  
  
Spöke  

Vill ni veta mer om stämplarna så tveka inte att fråga mig eller hör av er till Pappers Arken.  Må så gott!!!

//Tjocka tanten                   

Lilla "MAX" har blivit en ANTON

I bland kan det vara knepigt med namn.... Lilla MAX var ingen MAX utan en ANTON visade det sig, så nu gäller det att tänka om. Det blir inte det lättaste, är glad över att jag inte hunnit sätta namn på de alser som jag gjort för då hade det blivit klurigt. Kommer inte att visa sakerna på bloggen innan senare då jag vill hålla dem hemliga för mamma Sara ;)

Återkommer senare!
//Tjocka tanten

Nu är det klart - det blir en knäoperation ...



"Lilla jag" - Tjocka tanten

Var hos ortopeden i dag och det är nu klart att jag skadat miniskeln och korsbandet och förhoppningsvis blir det en knäoperation redan i morgon och som längst inom en vecka. Ska jag vara glad eller ledsen... Jag vet att det finns mycket, mycket värre saker att råka ut för med just nu känns det som om det bara är för mycket. Ändå är jag mer orolig över att inte kunna ta mig till jobbet än vad mitt knä kommer att kunna ställa till med - nu - och senare i livet. Jag har nog inte alla hästar hemma just nu ;) Hoppas på besked om operation så snart som möjligt så jag kan börja tänka på att kasta bort kryckorna och kunna köra bil!
I och med att saker och ting runt om mig tar tid och ork så kommer bloggen inte att bli uppdaterad varje dag nu men jag kommer att höra av mig minst en gång per vecka i varje fall.

Ha det så gott så länge och stressa inte ;)

//Tjocka tanten


Mässan, PappersArken

Då var helgens mässa över och visst var det jättekul att få vara delaktig och hjälpa till, även om en kund fick ett mycket , myckert dyrt pris till en början men visst fixade det sig ;) Så kan det gå om man sätter en tant bakom kassan, fniss...

Mina foton, jag tog hela tre (!), har blivit ännu färre på grund av att min lill kille "trollat" bort två av dem ur kameran så jag har varit och lånat av Tesa. Ni hittar fler bilder på hennes blogg. Tesa Dessutom finner ni massor av fina skapelser och idéer!!!


Tack till PappersArken som lät mig komma med och för den goda maten Håkan! Hoppas att nedpackningen inte tog allt för lång tid!



Strålande Lena! I bland behövs inga ord...


Tesa som demar för butiken. Hon kan verkligen ge idéer och tips! Här färglägger hon ett svart/vitt papper så att det blir kanon snyggt! Tesa gjorde flera olika demo under helgen, bland annat visade hon vikningar och dessa kan ni se mer av på hennes blogg!!! Tesa 


Så här fint var det.


Ned packning...

För er som inte har tänkt på hur butikerna i mässan kommer på plats kan jag säga att det kräver ett enormt jobb med att packa ner saker från den faktiska butiken och sedan upp igen i mässhallen och sedan ner igen till butiken och tillslut upp igen i butiken. Men alla är överens om att det är jätte kul och roligt även om det tar tid och krävs en hel del. Jag tror att det fanns vissa som hade rejäl "pack ångest"... Vilket jag kan förstå. Jag hade tur i oturen på grund av mitt knä och behövde inte packa varken ner eller upp så jag kan inte säga att jag varit delaktig i detta arbete. Som jag glatt sa till Håkan; det måste vara som att starta en butik varje gång! Han svarade, inte allt för muntert, jaaa, varje gång... ;)

Åter igen; tack alla för en trevlig helg!
//Tjocka tanten


WOOHJ!!!!

Jag gjorde nyss mässinlägget och skulle bara kolla att blev ok och vad får jag se??? Ett ansiktslyft av min blogg, fniss... Tala om förvåning och överraskning. Det är min guddotter Stine som varit framme och börjat fixa till så att det ska hända lite saker, tack!!
Nu måste jag rusa.

//Tjocka tanten


Mässa i Karlstad


Nu är det äntligen dax för mässa i Karlstad ;) Det innebär att idag visas de nya stämplarna på mässan och det går att förbeställa i två olika paket som levereras under v.45. Varje paket innehåller 5 stämplar och kostar 190kr (ord.pris 245-255kr).
Erbjudandet och bilder på de olika stämplarna kommer upp under dagen. Stämplarna kommer efter mässan att säljas styckvis på PappersArken.
Ha en trevlig dag!!!
//Tjocka tanten

Detta gjorde jag under helgen...

Hej på er!
Jag har haft en trevlig helg med mycket bilåkning (och värk i knäet). Träffat inspirerande människor, tittat på roliga saker, handlat för mycket (när gör man inte det...), ätit och sovit jätte gott. Jag hann också med lite pysslande på de olika workshoopsen (stavas det så?) Alla saker som jag använt kommer från Reprint och återförsäljare för Reprint är bland annat Ljuva änglar och Pappersarken. Det var lite som en fabrik och vi gjorde alla samma saker men vi hade kul och här kommer några av de saker som jag gjorde:



 
Julkort med inbjudan till glöggkväll.

     
Julkort med extra mycket glimmer och silver detaljer.

       
Liten julask, att ge bort i stället för julkort... Håll utkik efter en liten lila plast platta som kommer att komma in i butikerna. Med denna kan man snabbt och mycket lätt göra askar/boxar och det blir ett fint resultat. Tyvärr vet jag inte vad plattan heter men ska ta reda på detta.

Må gott, vi ses snart!//Tjocka tanten

Det blev någon timme till med papper innan läggdax...

         

...Det blev en stor godisskål, mallen är en popcorn ask som jag bett om att få på SF. Nu bär det iväg till jobbet, ha en bra dag !

// Tjocka tanten


Kunde inte somna...

   
 

Hej igen...
Kunde inte somna och började med att göra två av inbjudningskorten till barnens spökfest. (Ursäkta den dåliga bildkvalitén) Jag tror att jag är riktigt fast i orange just nu, kan liksom inte få nog. Jätte konstigt efter som jag aldrig i hela mitt liv tyckt om orange tidigare. Sedan tycker jag mycket om pumor och hade tänkt ägna veckan som gått åt att byta gardiner och pyssla runt i huset för att göra det lite höst mysigt. Men mitt knä har satt stopp för det och detta är kanske ett sätt att kompensera ;) Vad tror du? Får se om det kan bli lättare att somna nu eller om jag fortsätter en stund till...
//Tjocka tanten


På resande fot till kurs & inspirationshelg för reprint ;)

Jag har blivit medbjuden av Eva från Ljuva Änglar att följa med på kurs och inspirationshelg för reprints återförsäljare i Hedberg under den kommande helgen och hon hjälper mig att komma iväg trotts mitt skadade knä. Tack ;) Det ska bli kul och spännande att få prova höstens nyheter och jag hoppas att jag kommer att kunna visa på något trevligt efter helgen. //Tjocka tanten




Jag har blivit faster idag!!!



Visst är han helt underbar! Jag har idag blivit stolt faster till lilla MAX. Grattis igen Sara och Patrik och naturligtvis grattis till Rasmus som blivit storebror!!! Kram till er alla
//Tjocka tanten

Lite nattscrapping....

   
     

God morgon!
Hade lite svårt att somna i går kväll och efter denna skapelse så gick det lite bättre. I dag blir det till att jobba hårt och länge så vi får se om det hinner bli något pysslande... Men å andra sidan finns det ingen anledning till att inte passa på framåt natten då jag ändå är ensam hemma, nu är det 2½ dag kvar till mina killar kommer hem och jag längtar mer och mer varje dag. Ha en bra dag och nu är det snart helg. Kommer med en liten rolig nyhet under kvällen så titta in då ;) Förresten om du tittar in lite då och då lämna gärna ett avtryck, det känns ibland som om statistiken lever sitt eget liv och jag blir tveksam om någon hälsar på min blogg i verkligheten... //Tjocka tanten


Längtar efter mina godingar ;(



Tycker jättemycket om kortet på denna LO:n, det är inte ofta som jag tar så "extrema" närbilder men denna gången tycker jag att det blev lyckat. Det lyser både bus och kärlek ur ögonen... 3½ dag så kommer mina killar hem igen! Ha en trevlig kväll //Tjocka tanten

Här kommer lite nya LO:s

Hej
Har fortfarande ett omöjligt knä och kan inte köra bil så jag känner att jag totalt beroemde av att andra människor är snälla och skjutsar mig runt, jag kan ju inte "köra" med min gubbe då han är på semester ;) Så idag blir det till att stanna hemma och inte gå till föreningen, trist... Här kommer några LO:s som blev till under helgen. // Tjocka tanten

 

 

 

En liten resväska full av semester minnen

 

Vad gör man när familjen är på semester och man är lämnad ensam kvar hemma i kylan... Jo, man pysslar och drömmer sig bort ;) Här har jag klätt en mini resväska både på in och utsidan samt gjort ett litet mini album att ha i väskan. Vill du titta närmare så finns väskan i butiken hos Eva, Ljuva Änglar. Det finns tre olika storlekar på väskor och alla passar absolut till förvaring av ett litet album. Väskan är klädd med papper från Maja Design som också finns att köpa i butiken.  Ha det så gott i kylan. //Tjocka tanten


Skadad och hjälplös...;)...

Riktigt så illa är det inte med jag vill passa på att tacka Spirella som varit hos mig under helgen och hjälpt mig då jag skadat foten och knät och får ta mig fram på kryckor (och jag är dessutom dunderförkyld) - övriga familjen är i Turkiet och solbadar... Ja, ja vad är en dag i solen... TACK för all hjälp och trevligt sällskap! Dessutom har det blivit en del scrappande för att få tiden att gå och i dag fick vi sällskap av Hanna och Alice - jätte kul. Jag kommer att lägga upp några saker i morgon som blivit till under helgen. Ha en underbar vecka - för Du är värd det!

//Tjocka tanten

Jag vann två andra priser hos Anna ;)

I Lördags var jag hos Anna på Anna´s Scrapbooking och hon ville fira World Card Making Day och kanelbullens dag med en "kort träff". Anna hade kort makeri och tre utmaningar. Ett kort skulle göras utifrån inspiration av att det var kanelbullens dag. Ett skulle vara utifrån en given skiss och ett skulle vara med ram, chipboard och snöre. Jätte kul utmaningar och speciellt för mig som inte är en "kort makare". Tack Anna för en trevlig dag som gick alldeles för fort, som vanligt ;)

Så här blev korten;

   
Med detta kort vann jag 2;a pris och blev jätteglad. "Kanelkillen" ritade jag på plats och jag använde promakerpennor (stavas det så...) för första gången, kul!

 
Detta kort gjordes utifrån en given skiss och flickan är en av mina egentillverkade stämplar som finns att köpa hos Lena på Pappersarken. Låset och gångjärnen finns att köpa hos Eva på Ljuva Änglar, Ljuva Änglar

   
Detta kort gav också ett 2:a pris och det känndes extra kul eftersom jag laggt ner mycket tid på kortet och att båda figurerna är från mina egna stämplar. Jag blir både förvånad och jätteglad varje gång som någon visar intresse för mina stämplar och det vill jag tacka er för!!! Det har varit många som sagt att jag borde göra några egna stämplar men jag trodde aldrig att det skulle finnas ett sådant intresse, så åter igen  - TACK alla ni som stöttar mig och ni som vill använda stämplarna.// Tjocka tanten


Tesa skapar urläcker väska med stämpelmotiv från "Tjocka tanten"

Basen till väskan finna att köpa hos Pappersarken.   Stämpeln heter Nina och Tesa har färglagt den med Adirondackdynor och vattenpenna med färgerna Espresso, Latte, Terracotta och Butterscotch. Ansiktet har hon målat med Promarker "Blush".






// Tjocka tanten


Tesa leker med Rebeca stämpeln och se vad fint det blir!

Tesa är DT för Pappersarken och se vad fint hon gjort med "Tjocka tantens" Rebeca stämpel. Tesa har använt sig av ett fanerhjärta och skurit lite med skalpellen runt händerna på Rebeca så att hon håller i hjärtat. Visst blev det jätte fint!






//Tjocka Tanten

Jätte fint kort av Tesa med Tjocka tanten stämpel ;)

 

Hej på er!

Jag har trillat i hallen och vridit om både fot och knä så det har varit mycket tid på sjukhus och nu är det kryckor som gäller. Inget vidare för en tjock tant som mig, fniss... Jag har inte orkat att varken pyssla eller vara ute och surfa men jag vet någon som aldrig slutar att pyssla och det är Tesa. Hon har gjort detta jätte fina kort. Tesa är DT för Pappersarken och jag blir så glad när jag ser allt vackert som hon gör och extra roligt är det ju när hon använder sig av "mina" stämplar ;)

Papper från Daisy Bucket (serien Perfect Harmony), stjärnor från Qk och Filtswirlar. Stämplarna finns att köpa på Pappersarken.

Tesa har gjort så mycket fint så jag ska visa er lite mer vackra saker som hon gjort där hon använt sig av "Tjocka tantens stämplar"

Tack Tesa för allt fint du gör, verkligen inspirerande.
Ha det så gott!
// Tjocka Tanten


RSS 2.0